onze missie......;-)

Wij hebben een verantwoordelijkheid. Een taak. Op het moment dat we een veulen fokken willen we zorgen dat hij zich ontwikkelt tot een evenwichtig, sterk, sociaal en gezond paard. Een paard waar zijn toekomstige ruiter veel plezier mee gaat beleven. Of dat nu in de (top) sport is of als recreatiepaard. Wij geloven niet dat het verschil tussen deze twee type paarden zo verschrikkelijk groot is.

 

De basis hiervoor proberen we op Paol Kaat zo goed mogelijk te leggen.

Dit doen we niet alleen. We zijn blij en dankbaar dat we in de loop der jaren mensen hebben leren kennen die ons daarbij helpen. Erik Spee van www.spee-horses.com is een van deze bijzondere mensen. Maar natuurlijk ook onze veeartsen, tandarts, verschillende instructeurs en beheerders van begrazingsgebieden helpen ons om ons doel te realiseren.

 

 

We gebruiken voornamelijk hengsten die zich als vererver ruimschoots hebben bewezen (en natuurlijk moeten de hengsten ook de wow-factor hebben....). We overwegen zorgvuldig of en met welke merrie we fokken.

 

Annemieke heeft jarenlang een praktijk als paardenfysiotherapeut gehad en weet hoe belangrijk het is om een goed gebouwd, gezond paard te fokken. Een paard dat het werk wat hij moet doen met veel plezier ook kan doen. 

 

 

 

We have a big responsibility. When we breed a foal we want it to develop into a strong, social and healthy horse. A horse which will be a great riding horse wether it will be a leisure or a sports horse. We don't think there is a big difference between the two.